Voorafgaand aan een consult ontvang je van mij een uitgebreid intake formulier. Zo weet ik al een beetje waarvoor je komt. Aan het begin van het eerste consult bespreken we dit en stellen we een doel: wat wil je bereiken? Waar heb je mijn hulp bij nodig? Dit duurt de eerste keer ongeveer 10 minuten. Daarna mag je plaatsnemen op mijn behandeltafel. 

En dan begint het leukste gedeelte: jouw lichaam gaat ons vertellen wat we moeten doen. Jij hoeft dus niet veel te praten, de spiertest doet het werk. We gaan op zoek naar wat jij nodig hebt: een oefening, een massage van een acupressuurpunt, of misschien wel iets heel anders: we laten ons verrassen! Meestal duurt deze balans zoals dat heet ongeveer 40 minuten. Aan het eind van de sessie kijken we nog even terug op wat we gedaan hebben en geef ik je eenvoudige oefeningen mee voor thuis. Zodat je ook thuis jezelf in de balans kunt brengen! 

Een eerste sessie zet vaak al veel in werking in je lijf en in je emoties. Veel spanningsklachten worden meteen al minder. Wel is het vaak goed, zeker bij bijvoorbeeld langdurige leer- of concentratieproblemen, om na een eerste sessie nog 2 of 3 keer terug te komen. Zo zetten we de verandering echt vast in je lijf. Daarna zul je merken dat je jezelf veel beter in balans kunt houden voor langere tijd. Misschien wil je na een half jaar of een jaar nog eens terugkomen. Dat hangt er ook vanaf hoeveel drukte (stress) je het normaal ervaart op school en thuis. Vergelijk het een beetje met het verzorgen van je tanden: als je zelf dagelijks goed voor je tanden zorgt, hoeft de tandarts nooit veel te doen en is een halfjaarlijkse controle genoeg. Zo zou je ook kinesiologie een plaats in je leven kunnen geven.