Esmee komt bij mij in de praktijk. Ze merkt dat ze op een soort kruispunt zit in haar leven, een keuzemoment. De afgelopen jaren is ze met name druk geweest met haar gezin: ze is getrouwd en heeft twee gezonde kinderen gekregen. Hoewel dit alles heel goed is gegaan, heeft de focus toch daar vooral gelegen, en heeft ze minder aandacht besteedt aan haar eigen dingen: werk, sport, hobby’s. Ze is dit allemaal wel blijven doen, maar de focus lag ergens anders.

Maar nu moet ze een keuze gaan maken. Ze heeft een baan aangeboden gekregen. Een mooie stap zou het zijn in haar carrière. Een baan die ze graag wil. Maar wel verder van huis. En ook meer reizen naar het buitenland. En ze weet gewoon niet wat ze moet doen.

Ik balanceer haar met een 14 spieren balans. Daarnaast werken we met enkele stressrelease technieken met als doel “Ik maak de juiste keuzes in mijn leven”. We spreken verder niet over wat de juiste keuzes zouden zijn, maar zetten haar lichaam in zijn eigen kracht om de keuzes te kunnen gaan maken. Althans, dat is het doel. 

Zes weken later spreek ik haar. De balans bracht nogal wat te weeg: de volgende dag voelde ze letterlijk dat ze heel veel moest loslaten, zowel mentaal als fysiek. Maar daarna voelde ze zich veel rustiger en in balans. En het keuzes maken gaat veel beter. De nieuwe baan is het niet geworden, ze heeft zelf nee gezegd. Maar ze heeft wel een oude hobby weer opgepakt: toneelspelen. Iets wat ze voorheen heel graag deed. Langzaam is ze aan het onderzoeken wie ze ook al weer is, naast het moeder zijn. Maar dit voelt niet als iets wat ook nog moet gebeuren: het gebeurt juist uit rust en balans. Het geeft een goed gevoel!

Veel vrouwen en mannen tussen de 30 en 40 worstelen met bovenstaand probleem. De grote vraag: wat nu? Welke keuzes maak ik in mijn leven? In mijn sessies gaan we niet uitgebreid al die mogelijkheden bespreken. Tuurlijk komt het wel aan bod, maar we gaan niet die keuze maken. Met een balans zet ik juist jouw lichaam in zijn eigen kracht, zodat jij de keuze kunt gaan maken. Vaak weet je immers zelf heel goed wat goed voor jou is. Door stress vergeet je dit echter of kun je er niet rustig over nadenken. En dat is precies waar Touch for Health jou bij gaat helpen.