Met plezier en rust je dagelijkse bezigheden kunnen doen. Het gevoel hebben met de stroom mee te kunnen bewegen, in plaats je door al je verplichtingen heen te moeten worstelen. Je prettig voelen in je eigen lichaam. Je gezond voelen. Rust in je hoofd. Zelf je eigen keuzes kunnen maken in wat je wel en niet doet. Zou dat niet een geweldig gevoel zijn?”

Ik denk dat het mooi zou zijn als we ons allemaal zo zouden voelen zoals hierboven beschreven. Maar de realiteit is natuurlijk anders. Er gebeurt zo veel in de wereld, zowel dichtbij als ver weg, dat het bijna onmogelijk is je altijd zo te voelen. En dat is prima. Een beetje worsteling, wat moeite moeten doen en tegenslag hebben maakt vaak dat je juist nieuwe dingen leert en ontwikkelt. Ik heb zelf onder andere door overspannen te zijn geweest ervaren dat je daar echt sterker uit kunt komen. Maar het zou niet nodig moeten zijn dat je door een heel diep dal gaat, of dat je langdurig met stress of lichamelijke klachten blijft rondlopen. Want hoe dieper je dal, hoe langer de weg terug. In mijn praktijk wil ik je helpen beter de balans in je leven te behouden en indien nodig sneller de weg terug te vinden. Zodat je weer kunt gaan genieten van je dagelijkse activiteiten, of dat nu gaat om werk, leren, opvoeden of iets anders. 

Kinderen en leren

Jonge kinderen leven en leren door middel van spel. Onbezorgd en vol vertrouwen treden ze de wereld tegemoet. Hoe mooi zou het zijn als ze dit kunnen behouden in de rest van hun leven? Te vaak echter raken ze dit gevoel al op jonge leeftijd kwijt. Onderwijs gericht op presteren, grote klassen en veel prikkels zowel binnen als buiten school maken dat ook jonge kinderen al gestresst raken. Vaak uit zich dit in onrust, leerproblemen en concentratiestoornissen. Ik ben heel blij dat ik in mijn huidige baan als leerling coach en studiebegeleider op een middelbare school, maar ook steeds meer in mijn praktijk en door mijn opleiding kinderen kan helpen om te gaan met deze druk. Hierbij staat bewegen centraal. Want als je als kind niet afleert te bewegen, te spelen en goed voor jezelf te zorgen, kun je dat als volwassenen ook blijven doen in je dagelijkse leven. 

En verder…¬†

Hierboven staat mijn visie, de reden waarom ik doe wat ik doe. Op de andere pagina’s lees je wat ik doe in mijn praktijk. Maar wie ben ik dan? Een korte impressie:

Esther, 36 jaar, getrouwd, moeder van 2 jonge kinderen. Sportief: al 16 jaar bodypumpinstructeur en sinds de geboorte van mijn zoontje in 2015 fanatiek hardloopster, met als hoogtepunt het finishen van de Marathon van Amsterdam in 2019. Daarnaast ben ik al 12 jaar werkzaam (geweest) in het onderwijs als onder andere docent biologie, afdelingsmanager, onderwijsplanner en locatieleider van een middelbare school. Nu bij mijn huidige school geef ik nog steeds een paar uurtjes biologie, maar ben ik dus ook leerling coach en studiebegeleider.

Verder verdiep ik mij graag in de wetenschappelijke achtergrond van de gebruikte therapie-vormen en ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van gevoelig zijn voor prikkels, soms iets teveel van jezelf vragen en overspannen raken, maar ook worstelen met overgewicht en voedingsintoleranties. Een heel pakket dus. Met mijn kennis en mijn ervaring hoop ik jou verder te kunnen helpen om meer balans, rust en energie in je leven te ervaren.